Unde ne gasesti

Program

Luni-Vineri
11.00 am – 19.00 pm

Sambata
11.00 am – 15.00 pm

Telefon

Ce trebuie sa stii despre pretul ochelarilor progresivi

Daca vrei sa-ti faci ochelari progresivi sau unii cu altfel de lentile multifocale, trebuie sa te astepti la o investitie mai mare decat intr-o pereche simpla de ochelari, de aproape sau de distanta. Asa ca vrem sa-ti explicam un pic aceste costuri mai ridicate.

Pe ochelariprogresivi.ro avem trei categorii de lentile multifocale – pre-progresive, degresive (sau de interior) si progresive, al caror pret difera. Lentilele progresive au costul cel mai mare, pentru ca te ajuta la mai multe distante (la departare, la aproape si la semi-distante) spre deosebire de primele doua si pentru ca necesita, prin urmare, o tehnologie avansata de prelucrare.

 

Inainte sa intram in detalii legate de cum se calculeaza pretul progresivelor, sa luam un exemplu: lentilele Essilor Varilux xDesign, un produs de top care ofera campuri vizuale largi si este potrivit tuturor categoriilor de purtatori.

Ochelariprogresivi.ro iti pune la dispozitie doua pachete cu rama inclusa pentru acest tip de lentile, cu primul grad de subtiere (1.6, cel mai recomandat), tratamentul antireflex superior si cel pentru protectie ecrane Crizal Prevencia: 3000 de lei (lentile incolore) si 3800 de lei (lentile heliomate).

Pe piata, lentilele Essilor Varilux xDesign au urmatoarele preturi de catalog, propuse de producător:

* 2954 lei perechea de lentile incolore cu indice de grosime standard (1.5) si cele mai bune tratamente, inclusiv cel cu protectie ecrane (Crizal Prevencia). Daca se adauga si efectul heliomat, pretul este 3650.

* 3380 lei perechea de lentile incolore cu primul grad de subtiere (1.6) si aceleasi caracteristici de mai sus. Cu efect heliomat, pretul este 4168.

* 4010 lei perechea de lentile incolore cu al doilea grad de subtiere (1.67) si aceleasi caracteristici de mai sus. Cu efect heliomat, pretul este 4662.

* 4162 lei perechea de lentile incolore cu ultimul grad de subtiere (1.74) si aceleasi caracteristici de mai sus. Cu efect heliomat, pretul este 4834.

La aceste preturi se adauga si cel al ramei, care variaza mult.

Ochelariprogresivi.ro iti ofera pachete cu cele mai bune lentile multifocale disponibile in prezent si cu preturi sub cele de catalog, care te fac sa economisesti cam 1000 de lei, indiferent de gradele de subtiere sau tratamente. Iti facem oferte la fel de bune si pentru alte grade de subtiere, nu doar pentru 1.6.

Acum sa revenim la ce inseamna costul unor lentile progresive. Acesta, la fel ca si la celelalte tipuri de lentile multifocale mai sus mentionate, tine de mai multe aspecte:   

* Dioptriile. Valoarea dioptriilor influenteaza pretul din prisma gradului de subtiere necesar pentru ca lentilele sa arate bine din punct de vedere estetic si sa-ti ofere claritatea de care ai nevoie.

Cu cat dioptriile sunt mai mari, cu atat necesita o subtiere mai mare, iar cu cat gradul de subtiere creste, cu atat creste si pretul, pentru ca e nevoie de materiale mai dense si implicat mai scumpe in procesul de fabricare. Indicele de grosime 1.6 (primul grad de subtiere) este cel mai indicat, daca dioptriile nu sunt super babane, pentru ca ofera lentilei o claritate similara celei naturale, a ochiului.

* Tehnologia. Exista doua tipuri mari si late de tehnologii de prelucrare a lentilelor progresive: tehnologia standard si tehnologia digitala (desi mai sunt si unele hibrid :D).

Tehnologia standard nu permite un grad inalt de personalizare a lentilei si ofera campuri vizuale mai reduse, fiind recomandata primilor purtatori si, in general, celor care au o aditie mica la aproape (pana in +1.50 dpt.).

Tehnologia digitala prelucreaza lentila punct cu punct, pentru o vedere clara in toate directiile privirii si in orice conditii de lumina, in functie de nevoile vizuale si parametrii individuali ai purtatorului. Ea reduce considerabil zonele cu neclaritati din lateralele lentilei – specifice oricarei lentile progresive, oferind cele mai largi campuri vizuale si o adaptare mult mai rapida.   

Costul lentilelor progresive prelucrate cu tehnologie digitale este mai mare si variaza in functie de gradul de individualizare a lentilei.

* Tratamentele. Tratamentele aplicate pe lentile influenteaza la randul lor pretul. Daca vrei niste ochelari progresivi cu de toate, inclusiv antireflex superior & protectie de ecrane, vei plati mai mult decat pentru unele standard, care iti asigura o protectie minima. Iar daca vrei si efect fotocromatic (heliomat), pretul va fi si mai mare.

* Brandul. Ca in orice industrie, pe langa toate cele de mai sus, platesti si marca sau brandul lentilelor. Dar nu o faci degeaba. Producatorii consacrati de pe piata isi fixeaza pretul in functie de zecile de ani de inovare si cercetare din spatele tratamentelor pe care le scot pe piata.

Ei ofera insa in mod constant oferte la lentile progresive. Un exemplu e deja consacrata promotie 1+1 de la Essilor Varilux, extinsa anul acesta pana la finalul lunii noiembrie – treaba e simpla: platesti o pereche de lentile la pret de catalog, iar pe a doua o primesti gratuit.

* Rama. O pereche de ochelari progresivi nu este completa fara o rama, care sunt de toate felurile si de toate preturile. In general, pentru lentilele progresive se recomanda rame metalice cu pernite – pentru ca sunt mai rezistente, iar pernitele pot fi ajustate in functie de nevoile vizuale ale purtatorului. Pretul acestor rame variaza mult in functie de materialele din care sunt fabricate si, evident, de brandul lor. O rama din titan – un metal usor, flexibil si rezistent – este mai scumpa, de exemplu, decat una din otel inoxidabil.

Prin urmare, cand te gandesti la costul unei perechi de ochelari de progresivi, totul depinde de nevoile tale vizuale si de cat de dispus/a esti sa investesti in ochii tai.