Unde ne gasesti

Program

Luni-Vineri
11.00 am – 19.00 pm

Sambata
11.00 am – 15.00 pm

Telefon

CINE SUNTEM

Ochelariprogresivi.ro este o oaza a claritatii pentru cei de peste 30 de ani care incep sa aiba ochi obositi si disconfort vizual. Si asta pentru ca sunt cuplati printr-un cordon ombilical la dispozitive digitale si la activitati care le suprasolicita vederea la distante mici. 

Te incadrezi in tipar? Atunci iti oferim solutii avansate cu lentile inteligente pentru necazurile date de privitul in exces la aproape. De asta se ocupa optometristii nostri tineri & dornici sa-ti limpezeasca vazul.

Te poti regasi in trei scenarii:

* Ai >30 de ani, nu vezi bine la distanta si porti deja ochelari (ai miopie sau astigmatism miopic), dar ai ochii obositi si simti disconfort vizual.

* Ai >30 de ani si vezi ca un uliu la distanta, dar la finalul zilei ochii iti obosesc si simti disconfort vizual pentru ca ai privit mult la aproape.

* Ai >30 de ani si porti ochelari permanenti cu dioptrii pe plus (ai hipermetropie), dar te confrunti cu aceleasi probleme de mai sus.

* Ai >40 de ani si te-ai ales cu presbiopie – un efect al imbatranirii naturale a cristalinului. 

Toate aceste scenarii isi gasesc rezolvarea cu lentile multifocale, care combina corectia cu dioptrii pentru vederea la distanta cu cea pentru vazul la aproape. 

AVEM TREI FELURI PRINCIPALE:

LENTILE PRE-PROGRESIVE

Acestea sunt sedativul vizual ideal daca te benoclezi mai mult de 4 ore pe zi la dispozitive digitale aflate la distante mici – smartphone, tableta, sistem GPS, laptop – si ajungi sa ai ochii obositi si uscati, dureri musculare la gat si o vedere neclara & incetosata la aproape.

Daca iti suprasoliciti ochii la distante mici, acestia incep sa-si piarda din focus si apare neclaritatea. Iar daca esti si miop/mioapa sau hipermetrop/hipermetroapa, deci iti „tratezi” ochii cu dioptrii de distanta, disconfortul vizual la distante mici se poate datora si faptului ca privesti la aproape printr-o dioptrie mai mare decat ai nevoie, adica prin cea de distanta.

Lentilele pre-progresive (sau cu suport de aditie) iti ofera o vedere relaxata si clara la aproape daca nu ai inca nevoie de progresive sau degresive. Asta se intampla gratie unui adaos de putere pentru aproape, cu dioptrii pe plus, plasat in partea de jos a lentilei pentru a reduce disconfortul & oboseala ochilor.

Iti recomandam aceste lentile inteligente mai ales daca esti miop/mioapa sau hipermetrop/hipermetroapa, dar le poti folosi si daca nu ai nevoie de dioptrii la distanta.

Ele sunt un preambul perfect pentru universul lentilelor progresive. Dupa ce aditia ta la aproape va creste odata cu varsta, din cauza presbiopiei, vei fi mult mai pregatit/a pentru ochelari progresivi.

LENTILE DE INTERIOR

Esti la birou si iti muti constant privirea de la aproape, unde citesti e-mail-uri pe telefon sau scrii retete, la laptop sau desktop. Daca nu vezi bine la aproape, ochelarii de citit te ajuta sa lecturezi de pe telefon sau sa scrii retete, dar vederea ti se incetoseaza cand te uiti cu ei la computer. Ai tendinta sa te apropii cu ochii de ecran sau sa-l tragi mai aproape.

Protocoalele de testare a vederii se concentreaza in mare parte pe claritatea la distanta (setata la 6 metri) si la aproape (pana in 40-50 cm). Nu pun inca suficient accent si pe nevoia de claritate la distante intermediare sau semi-distante (intre 40 cm si 4 m) – distantele de lucru unde iti tii computerul si unde interactionezi cu colegi si clienti.

Lentilele de interior rezolva aceasta problema. Le putem adapta in functie de distanta ta de lucru, pentru ca tu sa vezi bine in zona de aproape si la intermediar. Se numesc asa fix pentru ca se folosesc doar in mediul interior (birou, cabinet, atelier etc.), unde iti desfasori activitatea. Le pui la ochi cand vii la serviciu si le dai jos cand pleci.

E important sa retii ca aceste lentile nu te ajuta la departare. Daca ai nevoie de claritate si in aceasta zona, atunci iti recomandam ochelari progresivi.

LENTILE PROGRESIVE

Cu siguranta ai auzit macar o data in viata de ochelari progresivi. Poate ii asociezi cu oamenii in varsta, te duc cu gandul la cei pe care ii poarta soacra sau bunica ta. Ce poate nu stii inca e ca acesti ochelari cu lentile progresive te pot ajuta inca de la sfarsitul celei de-a treia decade de viata.

Dupa 40 de ani (uneori chiar mai devreme), vederea ta la aproape incepe sa dea eroare. De ce? Pentru ca lentila naturala a ochiului, cristalinul, care face focusul pe obiectele de aproape, imbatraneste si isi pierde elasticitatea, ceea ce afecteaza claritatea la distante mici.

Fenomenul se numeste presbiopie si se corecteaza cu dioptrii pe plus. Aceasta aditie de dioptrii la aproape creste odata cu varsta, nu ai cum s-o combati decat cu interventii chirurgicale costisitoare sau cu lentile.

Lentilele monofocale cu dioptrii de aproape te rezolva doar pana in 40-50 cm, distanta la care citesti in mod normal o carte. Nu te ajuta sa vezi si la o distanta intermediara, de pana in 4 metri, unde iti tii, de exemplu, laptopul si interactionezi cu colegii & clientii. Nu te ajuta nici daca ai nevoie de dioptrii si pentru departare (ai miopie sau hipermetropie).

O pereche de ochelari de vedere progresivi te rezolva simultan la departare, intermediar si aproape. Lentilele au dioptrii pentru distanta in partea de sus si pentru aproape in partea de jos. Un canal de progresie face trecerea lina intre ele si te ajuta sa vezi clar si in zona intermediara, unde ai alte dioptrii decat cele pentru departe si aproape. Asa eviti sa-ti faci doua perechi de ochelari – una pentru citit si una pentru departe – si sa-ti lipseasca o a treia, pentru distante intermediare.

Ele se fac de la zero, special pentru nevoile tale vizuale si pentru activitatile tale principale. Le pui la ochi dimineata & le scoti seara si le schimbi o data la 3-5 ani, pentru ca domolesc ritmul de crestere al dioptriilor. Purtatul lor necesita un mic exercitiu, de asta exista si o perioada de acomodare de maxim 3 luni. Optometristii nostri te vor invata cum sa te deprinzi cu ele. Factorul psihologic e cel mai important.

Adica trebuie sa vrei! 🙂

Daca nu te obisnuiesti totusi cu ele in 3 luni (mai sunt si astfel de cazuri), producatorul iti ofera gratuit doua perechi de lentile – una pentru aproape si una pentru distanta.

INTREBARI FRECVENTE

Lentilele multifocale combina reteta pentru vederea la distanta cu cea pentru vazul la aproape. Puterea lor se modifica dinspre partea de sus inspre cea de jos a lentilei, oferindu-ti confort vizual la toate distantele la care ai nevoie sa vezi viata de zi cu zi. 

Lentilele progresive se aleg in functie de dioptrii si mai ales de aditia pe care o ai la aproape (adica dioptriile pe plus care se adauga celor de distanta pentru a se obtine claritate la distante mici), de temperamentul tau, de stiul de viata si de activitatile principale pe care le ai in fiecare zi. 

Un inginer optometrist este cel mai in masura sa-ti explice ce tip de lentile & tehnologie sunt cel mai potrivite pentru nevoile tale vizuale.

Lentilele multifocale de interior sau degresive au in partea de jos dioptrii pentru aproape, care scad progresiv pana in partea de sus, unde ofera o vedere clara adaptata distantei tale de lucru (cea intermediara).

O pereche de ochelari de vedere progresivi te rezolva simultan la departare, intermediar si aproape. Lentilele au dioptrii pentru distanta in partea de sus si pentru aproape in partea de jos. 

Un canal de progresie face trecerea lina intre ele si te ajuta sa vezi clar si in zona intermediara, unde ai alte dioptrii decat cele pentru departe si aproape. 

Asa eviti sa-ti faci doua perechi de ochelari – una pentru citit si una pentru departe – si sa-ti lipseasca o a treia, pentru distante intermediare.

Mare parte din oameni se obisnuiesc cu ochelari progresivi, daca acestia sunt facuti corect si daca purtatorii au rabdare & vointa sa se deprinda cu ei. 

Unii se acomodeaza instant, cum i-au pus la ochi, altii in cateva zile, cateva saptamani sau un pic mai mult. 

Trebuie sa faci un efort ca sa intelegi cum functioneaza ochelarii progresivi, iar pentru asta iti venim in intampinare cu cateva info. 

* Suprafata lentilelor progresive este impartita in 3 sectiuni mari si late: 

1. Partea de sus, unde sunt dioptriile de departare, dispuse la nivelul centrului pupilar al ochilor. Atunci cand te uiti la obiecte aflate la distanta, ochii tai privesc prin partea de sus a lentilei.

2. Partea de mijloc, unde sunt dispuse dioptriile care iti dau claritate la semi-distante (pana in 4 metri), distantele unde iti tii computerul si interactionezi cu colegi & clienti. 

3. Partea de jos, cu dioptriile de aproape. Cand citesti ceva aflat pana la o distanta de 40-50 cm, ochii tai vad clar doar prin partea de jos a lentilei.

* Avand asta in minte, urmatorul pas este sa-ti gasesti punctele de claritate pentru fiecare dintre aceste distante. E simplu: iti misti ochii pe suprafata lentilei pana cand le gasesti. Cu timpul, ei vor ajunge sa faca asta instant, fara ca tu sa mai fii nevoit/a sa depui acest efort.

Nota: daca ai fost obisnuit/a cu ochelari de citit (cei pentru aproape), trebuie sa stii ca progresivele au zona de aproape mai restransa decat acestia, asa ca va fi nevoie de rabdare pana te obisnuiesti cu asta.

* Daca, de exemplu, conduci sau esti la computer si vrei sa-ti muti privirea intr-o parte sau in alta ca sa te uiti in oglinzi sau sa vorbesti cu un coleg, trebuie sa-ti misti capul cu totul in directia respectiva. Daca iti misti doar ochii, o sa te lovesti de neclaritatile din laterelele lentilei, specifice oricarei perechi de progresive. In aceste cazuri, obtii claritatea cea mai buna cand te uiti prin partea din mijloc a lentilei.

* Cand citesti ceva la aproape (ceva de pe smartphone, de exemplu), tine barbia dreapta si coboara-ti privirea in partea de jos a lentilei. 

* Cand urci sau cobori scari, misca-ti capul in jos, ca sa privesti prin partea de sus a lentilei, adica prin dioptriile de distanta. 

* Daca lucrezi pe computer la job, asaza monitorul putin sub nivelul ochilor tai, ca sa-ti cobori ochii si sa privesti prin zona de mijloc.

* Daca ai neclaritati care persista pe parcursul procesului de acomodare, un posibil motiv este ca rama sa nu fie bine pozitionata. Intoarce-te la noi pentru reglaje. 

Pentru mai multe informatii legate de acest proces de acomodare, da-ne un telefon sau vino la noi.

Costurile unei perechi de lentile progresive variaza in functie de de dioptriile, de tehnologia folosita pentru fabricarea lor si de tratamentele care sunt aplicate pe ele. 

Noi am selectat produse de top, cu cele mai noi tehnologi si cele mai largi campuri vizuale, ale caror preturi variaza intre 2.300 si 5.000 de lei. Aici vorbim de pachete cu rama inclusa. 

Pachetele cu lentile multifocale pre-progresive si de interior sunt pana in 2.000 de lei.